Optimale stikstofbenutting: Gebruik de ‘grasgroeipluim’
Voor sommige bedrijven past het om vroeg te maaien en een hoog RE te hebben. Eiwit aankopen is ook kostbaar geworden. Andere bedrijven kiezen voor een hogere ds-opbrengst. Welke strategie ook gekozen wordt, het plannen van het maaimoment is van groot belang.
De Yara GrassN app 2.0 kan daarin ondersteunen. Naast het voorspellen van het meest optimale strooimoment is de grasgroeipluim in de GrassN app te vinden. Deze grasgroeipluim laat de verwachte verloop van de drogestof- en eiwitontwikkeling zien. Hoe dit verloop is hangt natuurlijk van het weer af. Daarom is het van belang regelmatig de GrassN app te checken en in te spelen op de veranderende omstandigheden. Iedereen houdt het weer ook dagelijks in de gaten en dit is vergelijkbaar.
Ga hier naar de Yara GrassN app
Adviseur kijkt mee met de GrassN app
Vraag uw adviseur mee te kijken met de GrassN app. Uw adviseur weet goed wat er lokaal speelt en weegt dat mee in het bemestingsadvies dat u gedurende het seizoen krijgt. Tegelijk weet iedereen dat de omstandigheden lokaal ook erg kunnen variëren door bijvoorbeeld neerslagverschillen, maar ook door bedrijfsspecifieke doelstellingen. De GrassN app neemt dit mee in de berekening. Door dit samen met uw adviseur te bespreken, komt u voor uw bedrijf tot het meest optimale advies.
Uw adviseur zou zelfs via zijn computer of laptop meekunnen kijken hoe het gras bij u op het bedrijf zich ontwikkelt. Een afgepast en actueel advies is dan snel gegeven.
Wat is de Yara GrassN app 2.0?
De Yara GrassN app 2.0 geeft bemestingsadvies over de hoogte en het optimale moment van de stikstofgift op basis van de verwachte grasgroei- en kwaliteit. Daarnaast laat de Yara GrassN app de 'grasgroeipluim' zien. Hiermee heeft u elke dag inzicht in de bijgroei van drogestof en de RE-ontwikkeling. De Yara GrassN app 2.0 is gebaseerd op alle Nederlandse grasland onderzoeken sinds WOII. 60.000 datapunten gecombineerd met machine learning zorgen voor een robuust model dat de melkveehouder helpt in de ondersteuning van beslissingen rondom graslandbeheer.