YaraVita MANTRAC PRO

Image of YaraVita MANTRAC PRO
YaraVita MANTRAC PRO is de verbeterde YaraVita Mantrac 500, vanaf 2011 nieuw op de markt. De houdbaarheid en het gebruiksgemak zijn aanzienlijk verbeterd. De verpakking van de YaraVita MANTRAC PRO is nog beter te reinigen, daarnaast is de verpakking ook goed te recyclen.

YaraVita MANTRAC PRO is een sterk geconcentreerde vloeibare mangaan formulering. YaraVita MANTRAC PRO wordt snel opgenomen door het gewas, maar geeft ook langdurige voeding. In vergelijking met andere mangaanbladmeststoffen is YaraVita MANTRAC PRO gemakkelijk in het gebruik. YaraVita MANTRAC PRO kan met heel veel gewasbeschermingsmiddelen gemengd worden, er is dus geen aparte bespuiting noodzakelijk.

Het gecombineerd toedienen van meststoffen met gewasbeschermingsmiddelen bespaart zowel tijd als geld. Het is dan ook belangrijk te weten dat de gebruiker online of via een smartphone vrij toegang heeft tot de "Tankmix" informatie. Tankmix is een tool van Yara die snel laat zien of de meststof met een bepaald gewasbeschermingsmiddel gecombineerd kan worden.

Apples

Appel: 0,5-1,5 l/ha voor de bloei. Bij matig tot ernstig gebrek, in de afbloei herhalen. Op verruwingsgevoelige rassen bespuitingen uitvoeren vanaf 6 weken na de bloei. Groene (achtergrond) kleur; Appels (Jonagold, Elstar, Cox, Golden Delicious): 4-6 bespuitingen van 0,25 l/ha met een interval van 10 tot 15 dagen vanaf de junirui tot ongeveer 4 weken voor de oogst. Granny Smith: Verhoog de dosering tot 0,75 l/ha per toepassing. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Haricots

Bonen: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- bladstadium. Bij kwade harten 2 maal 1 l/ha bij begin en einde bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Blackcurrants

Zwarte bessen: 1 l/ha in het begin van de bloei. Hoeveelheid water: 200-500 l/ha.

Blueberries

Blauwe bessen: 1 l/ha bij het einde van de bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Broccoli

Broccoli: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Choux de Bruxelles

Spruiten: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cabbage

Kool: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Carrots

Wortelen: 1 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cauliflower

Bloemkool: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cereals

Granen: 1 l/ha vanaf het 2-Bladstadium tot het eerste knoopstadium (Zadok's G.S. 12-31). Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cherries

Kersen: 1 l/ha vanaf het vruchtzettingstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Wine Grape

Druiven (wijn): 1 l/ha als de trossen zichtbaar zijn, bloemknoppen open en vruchtjes gevormd. Hoeveelheid water: 200-500 l/ha.

Kale

Boerenkool: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Lettuce

Slasoorten (open teelten): 1 l/ha 10 tot 15 dagen na het planten of opkomst. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Lily (field grown)

Lelies (open teelten): 0.5 l/ha bij 20 tot 25 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Niet tijdens de bloei bespuiten. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Koolzaad

Koolzaad: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- Bladstadium tot aan begin stengelstrekking. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Onions

Uien: 1 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Peach

Perzikken: 1 l/ha vanaf het vruchtzettingstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Pears

Peren: 0,5-1,5 l/ha voor de bloei. Bij matig tot ernstig gebrek, in de afbloei herhalen. Groene (achtergrond) kleur: 4-6 bespuitingen van 0,25 l/ha met een interval van 10 tot 15 dagen vanaf de junirui tot ongeveer 4 weken voor de oogst. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Peas

Ertwen: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- Bladstadium. Bij kwade harten 2 maal 1 l/ha bij begin en einde bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Plums

Pruimen: 1 l/ha vanaf het vruchtzettingstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Strawberries

Aardbeien (open teelten): 1 l/ha in het groene knoopstadium. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Sugar Beet

Suikerbieten: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- Bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Tulips

Tulpen (open teelten): 0,25 l/ha wekelijks toegevoegd aan de vuurbestrijding, eventueel beeindingen na de bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Walnuts

Walnoten: Eén tot twee toepassingen, met een interval van 10 tot 14 dagen, van 1 l / ha vanaf knopbreuk tot vroege bladontwikkeling. Toedienen in 500 liter water/ha.

Apples

Appel: 0,5-1,5 l/ha voor de bloei. Bij matig tot ernstig gebrek, in de afbloei herhalen. Op verruwingsgevoelige rassen bespuitingen uitvoeren vanaf 6 weken na de bloei. Groene (achtergrond) kleur; Appels (Jonagold, Elstar, Cox, Golden Delicious): 4-6 bespuitingen van 0,25 l/ha met een interval van 10 tot 15 dagen vanaf de junirui tot ongeveer 4 weken voor de oogst. Granny Smith: Verhoog de dosering tot 0,75 l/ha per toepassing. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Haricots

Bonen: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- bladstadium. Bij kwade harten 2 maal 1 l/ha bij begin en einde bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Blackcurrants

Zwarte bessen: 1 l/ha in het begin van de bloei. Hoeveelheid water: 200-500 l/ha.

Blueberries

Blauwe bessen: 1 l/ha bij het einde van de bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Broccoli

Broccoli: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Choux de Bruxelles

Spruiten: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cabbage

Kool: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Carrots

Wortelen: 1 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cauliflower

Bloemkool: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cereals

Granen: 1 l/ha vanaf het 2-Bladstadium tot het eerste knoopstadium (Zadok's G.S. 12-31). Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cherries

Kersen: 1 l/ha vanaf het vruchtzettingstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Wine Grape

Druiven (wijn): 1 l/ha als de trossen zichtbaar zijn, bloemknoppen open en vruchtjes gevormd. Hoeveelheid water: 200-500 l/ha.

Kale

Boerenkool: 1 l/ha vanaf het 4 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Lettuce

Slasoorten (open teelten): 1 l/ha 10 tot 15 dagen na het planten of opkomst. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Lily (field grown)

Lelies (open teelten): 0.5 l/ha bij 20 tot 25 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Niet tijdens de bloei bespuiten. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Koolzaad

Koolzaad: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- Bladstadium tot aan begin stengelstrekking. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Onions

Uien: 1 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Peach

Perzikken: 1 l/ha vanaf het vruchtzettingstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Pears

Peren: 0,5-1,5 l/ha voor de bloei. Bij matig tot ernstig gebrek, in de afbloei herhalen. Groene (achtergrond) kleur: 4-6 bespuitingen van 0,25 l/ha met een interval van 10 tot 15 dagen vanaf de junirui tot ongeveer 4 weken voor de oogst. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Peas

Ertwen: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- Bladstadium. Bij kwade harten 2 maal 1 l/ha bij begin en einde bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Plums

Pruimen: 1 l/ha vanaf het vruchtzettingstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Strawberries

Aardbeien (open teelten): 1 l/ha in het groene knoopstadium. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Sugar Beet

Suikerbieten: 1 l/ha vanaf het 4- tot 6- Bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Tulips

Tulpen (open teelten): 0,25 l/ha wekelijks toegevoegd aan de vuurbestrijding, eventueel beeindingen na de bloei. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Walnuts

Walnoten: Eén tot twee toepassingen, met een interval van 10 tot 14 dagen, van 1 l / ha vanaf knopbreuk tot vroege bladontwikkeling. Toedienen in 500 liter water/ha.