YaraVita BORTRAC 150

Image of YaraVita BORTRAC 150
YaraVita BORTRAC 150, meststof boorethanolamine, is een vloeibare boriummeststof. Een zorgvuldige formulering zorgt ervoor dat YaraVita BORTRAC 150 met een groter aantal producten mengbaar is dan alle andere boriummeststoffen. Dankzij de formulering is BORTRAC 150 aanzienlijk beter opneembaar door het gewas en is er geen risico op gewasschade. Deze kwaliteitskenmerken onderscheiden YaraVita BORTRAC 150 van andere Borium bladmeststoffen.

YaraVita BORTRAC 150 is geschikt voor bespuiting over het gewas maar kan ook voor bodembemesting worden ingezet.

Het gecombineerd toedienen van meststoffen met gewasbeschermingsmiddelen bespaart zowel tijd als geld. Het is dan ook belangrijk te weten dat de gebruiker online of via een smartphone vrij toegang heeft tot de "Tankmix" informatie. Tankmix is een tool van Yara die snel laat zien of de meststof met een bepaald gewasbeschermingsmiddel gecombineerd kan worden.

Apples

Appel: Herfst: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1 l/ha vanaf het roze-knopstadium, tot begin bloei en nogmaals bij het vallen van het bloemblad. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Asparagus

Asperges: 3 l/ha vanaf loofontwikkeling. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Beans

Bonen: 2 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Blackcurrants

Zwarte bessen: Twee toepassingen met 1 l/ha in het bloemknopstadium en 10 tot 14 dagen later (begin van de bloei). Na de oogst voor de bladverkleuring nogmaals 2 l/ha. Hoeveelheid water: 200-500 l/ha.

Blueberries

Blauwe bessen: 2 l/ha in het bloemknopstadium. Vermijdt bespuitingen tijdens de bloei. Na de oogst 2 l/ha. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Brassica Vegetables

Kruisbloemigen: 3 l/ha vanaf het 4-6 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Carrots

Wortelen: 3 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Celeriac

Knolselderij: 3 l/ha vanaf 6 weken na het planten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Cereals

Granen: 1 l/ha vanaf het 4-bladstadium tot stengelstrekking (Zadoks 14-30). Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cherries

Kersen: Herfst: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Chicory

Cichorei: 3 l/ha vanaf het 4-6 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Conifers

Coniferen: 2 toepassingen van 3 l / ha bij de start van de bladproductie in het nieuwe seizoen, en opnieuw in de vroege herfst. Toedienen in 500 tot 1000 l/water.

Wine Grape

Druiven (wijn): 1-1,5 l/ha bij het zichtbaar worden van de bloemtros, bloemknopuitloop en de vruchtzetting. Tevens 1-2 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Hoeveelheid water minimaal: 200-500 l/ha.

Leek

Prei: 3 l/ha vanaf 2 weken na het planten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Lily (field grown)

Lelies (open teelten): 3 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Niet tijdens de bloei bespuiten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Nectarines

Nectarinen: Herfst: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Koolzaad

Koolzaad: 3 l/ha bij begin stengelontwikkeling. Bij matige tot ernstig gebreken word aanvullend een vroegere toepassing in het 4- tot 6- Bladstadium aanbevolen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Onions

Uien: 2 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Peach

Perziken: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Pears

Peren: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1 l/ha vanaf het witte-knopstadium, tot begin bloei en nogmaals bij het vallen van het bloemblad. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Peas

Ertwen: 2 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Plums

Pruimen: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha in voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Strawberries

Aardbeien (open teelten): 1 l/ha in het witte knopstadium en herhalen na 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Sugar Beet

Suikerbieten: 3 l/ha in het 4- tot 6- Bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Sunflower

Zonnebloemen: 2 tot 3 l/ha vanaf 4- tot 6- Bladstadium tot bloemknopontwikkeling. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Tulips

Tulpen (open teelten): 3 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Niet tijdens de bloei bespuiten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Walnuts

Walnoten: 1 l/ha bij openbarsting lenteknop, eerst verschijnende bladeren en opnieuw tijdens de notenontwikkeling. 2 l/ha na de oogst voor veroudering. Watersnelheid: 500 l/ha.

Apples

Appel: Herfst: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1 l/ha vanaf het roze-knopstadium, tot begin bloei en nogmaals bij het vallen van het bloemblad. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Asparagus

Asperges: 3 l/ha vanaf loofontwikkeling. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Beans

Bonen: 2 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Blackcurrants

Zwarte bessen: Twee toepassingen met 1 l/ha in het bloemknopstadium en 10 tot 14 dagen later (begin van de bloei). Na de oogst voor de bladverkleuring nogmaals 2 l/ha. Hoeveelheid water: 200-500 l/ha.

Blueberries

Blauwe bessen: 2 l/ha in het bloemknopstadium. Vermijdt bespuitingen tijdens de bloei. Na de oogst 2 l/ha. Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Brassica Vegetables

Kruisbloemigen: 3 l/ha vanaf het 4-6 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Carrots

Wortelen: 3 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Celeriac

Knolselderij: 3 l/ha vanaf 6 weken na het planten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Cereals

Granen: 1 l/ha vanaf het 4-bladstadium tot stengelstrekking (Zadoks 14-30). Hoeveelheid water: 200 l/ha.

Cherries

Kersen: Herfst: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Chicory

Cichorei: 3 l/ha vanaf het 4-6 bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Conifers

Coniferen: 2 toepassingen van 3 l / ha bij de start van de bladproductie in het nieuwe seizoen, en opnieuw in de vroege herfst. Toedienen in 500 tot 1000 l/water.

Wine Grape

Druiven (wijn): 1-1,5 l/ha bij het zichtbaar worden van de bloemtros, bloemknopuitloop en de vruchtzetting. Tevens 1-2 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Hoeveelheid water minimaal: 200-500 l/ha.

Leek

Prei: 3 l/ha vanaf 2 weken na het planten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Lily (field grown)

Lelies (open teelten): 3 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Niet tijdens de bloei bespuiten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Nectarines

Nectarinen: Herfst: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Koolzaad

Koolzaad: 3 l/ha bij begin stengelontwikkeling. Bij matige tot ernstig gebreken word aanvullend een vroegere toepassing in het 4- tot 6- Bladstadium aanbevolen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Onions

Uien: 2 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Peach

Perziken: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Pears

Peren: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1 l/ha vanaf het witte-knopstadium, tot begin bloei en nogmaals bij het vallen van het bloemblad. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Peas

Ertwen: 2 l/ha vanaf het 10-15 cm gewaslengte. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Plums

Pruimen: 2-3 l/ha na de oogst, voor de bladverkleuring. Voorjaar: 1-2 l/ha in voor de bloei of 2 toepassingen van 2 l/ha na het vallen van het bloemblad met een interval van 10 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha

Strawberries

Aardbeien (open teelten): 1 l/ha in het witte knopstadium en herhalen na 10 tot 15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Sugar Beet

Suikerbieten: 3 l/ha in het 4- tot 6- Bladstadium. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Sunflower

Zonnebloemen: 2 tot 3 l/ha vanaf 4- tot 6- Bladstadium tot bloemknopontwikkeling. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Tulips

Tulpen (open teelten): 3 l/ha vanaf 10-15 cm gewaslengte. Niet tijdens de bloei bespuiten. Bij matige tot ernstige gebreken de toepassing herhalen met een interval van 10-15 dagen. Hoeveelheid water minimaal: 200 l/ha.

Walnuts

Walnoten: 1 l/ha bij openbarsting lenteknop, eerst verschijnende bladeren en opnieuw tijdens de notenontwikkeling. 2 l/ha na de oogst voor veroudering. Watersnelheid: 500 l/ha.